Вживання ГМО змінює нашу ДНК... та інші
нісенітниці про генетичномодифіковані
організми, які ви могли чути. Науковиця
Оксана Півень у своїй книжці не лише
спростовує ці та інші міфи про ГМО,
а й пояснює, як насправді працює
ГМОтехнологія, якими “ножицями” ріжуть
гени та чим їх склеюють, а також розповідає
про ГМО у лабораторіях та на вашому столі.
Для чого потрібні стада генетично
модифікованих кіз та чому одна мишка
з відредагованими генами може коштувати
250 доларів? А ще як ГМОтехнологія
допомагає лікувати хворих на цукровий діабет
і вирощувати свинок з людськими генами для
трансплантації органів.
Авторка розповідає, як ГМтомати та шпинат
можуть стати вакциною проти сказу, чим
можуть бути небезпечні продукти з поміткою
«еко», як рослини зможуть замінити ліхтарі
на вашій вулиці та чому не варто боятися
ГМ яблук.